Smarta produkter

ID Lock – Elektroniskt lås

Förra veckan installerades ett nytt ID Lock då det gamla bytte ägare samtidigt som förra huset. Det blev en liten uppgradering till den senaste versionen (150). Även Z-Wave modul installerades och lirar, dock fanns det en viss problematik med att låset tömde batterierna i rasande fart. Efter två dagar körde jag en firmware uppdatering på låset och då var vi nere på 55% batteristyrka, där har den stått sen dess så det verkar ha gjort susen.

Mattias

Systemadministratör som hunnit med att jobba med allt från jordbruk till teknisk support (Microsoft) och bemanningsplanering. Brinnande intresse för det mesta som har med teknik att göra, men helst av allt spenderas tiden på skotern ute i de norrbottniska skogarna.

2 svar på ”ID Lock – Elektroniskt lås

 • Michael

  Hej Mattias
  Jag har installerat ett ID Lock 150 med Z-Wave. Men det verkar inte fungera så bra tillsammans med Telldus. Förstår jag rätt att du har det låset och det funkar bra tillsammans med Homey? Vilka funktioner kan du styra via appen? Kanske ska byta i så fall….

  Svar
  • Mattias

   Hej Michael!
   Trålkigt att det inte lirar! Du har förstått helt rätt, jag kör med det tillsammans med Homey. 🙂
   Jag har inte haft några större problem sett till funktion i min setup. Förutom att Homey blir lite trött och behöver startas om för att t.ex. skicka notiser om vem som låser upp.
   Funktionalitet i appen, förutom det uppenbara att låsa/låsa upp är att man knyter koder mot användare (egentligen döper jag t.ex. KodID 1 till Mattias, KodID 2 till användare x. Osv. Här kan man även välja vilka actions som triggar en notis i tidslinjen, Homey (om man använder appen), Code, Tag eller Button. Dessa går också att via ett flow pusha till mobilen.

   I övrigt sett till inställningar kan man ändra följande
   Doorlock mode
   Door hinge position mode
   Audio volume level
   Door relock mode
   Service PIN mode

   Hoppas du blev klokare av detta! 🙂
   /Mattias

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *