Flows

[Homey Flow] Motorvärmarstyrning

Nu var det ett bra tag sen det skrevs något här så jag tänkte smälla till med att visa hur jag styr mitt motorvärmaruttag.

Det är uppbyggt med flera flows, tyvärr var jag tvungen att, för att kunna dela flödet lägga till ett enkomt som gör om en Better Logic variabel till en vanligt Logic dito.

Detta är något jag hittade inspiration till i en facebookgrupp

När.. Klockan 04:00 varje dag startas flowet
Och.. kontrollerar om det är kallare än 3 grader ute, och om det skulle det vara kallare än -22 grader
Då.. ändrar vi variabeln för Motorvärmare På/Av till ”Yes”
Annars.. Räknar en formel ut hur många sekunder det är tills motorvärmaren ska starta och använder sedan detta värde i en CountDown timer med en delay på 10 sekunder, detta för att den ska hinna skriva värdet (och även i detta fall kopiera Better Logic till vanlig Logic (bara för att jag ska kunna presentera flödet ovan. Du kan helt enkelt hoppa över det steget och använda dig av BL variabeln. Dock behöver du sätta en delay så värdet hinner skrivas innan timern startar).
Noterbart är att jag i utgångsläget räknat med att avfärd är kl. 8, sedan tar jag ut differensen (7.25-8) för att tidigarelägga avfärd och start av värmare.
När.. CountDown timern når 0
Och.. idag är en vardag någon gång mellan september och april
Då.. Ändras variabeln för Motorvärmare På/Av till ”Yes”
Sista flödet
När.. Variabeln för Motorvärmare På/Av ändras
Och.. den har värdet ”Yes”
Då.. Startar den pluggen för motorvärmare
Annars.. Stänger den av pluggen
Produkter som används

Mattias

Systemadministratör som hunnit med att jobba med allt från jordbruk till teknisk support (Microsoft) och bemanningsplanering. Brinnande intresse för det mesta som har med teknik att göra, men helst av allt spenderas tiden på skotern ute i de norrbottniska skogarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *