[Homey Flow] Reglering av radiatortermostater

Har precis skrivit ett inlägg om våra radiatortermostater och då passar det väl även bra med att visa hur jag styr dessa med automatik.

Om.. Temperaturen på den externa tempsensorn förändras
Och.. temperaturen är lägre än 21,5 och 20,5 samt att det är natt och att någon är hemma
.. ställs termostaten på 30 grader
Annars.. ställs termostaten på 21 grader

Varför 30 och 21 grader? Jo, för att så snabbt som möjligt korrigera temperaturen uppåt så öppnar jag ventilen helt. Vid 21 grader så landar jag ungefär 2 grader under i rummet, alltså ca 19 vilket känns lämpligt i sovrummet. Dessa temperaturer kör jag lite olika beroende på vilket utrymme det gäller och detta exempel är just sovrummet.

I vissa rum har jag flera tempsensorer och för att få en genomsnittlig temperatur använder jag mig av appen VThermo som snittar tempen på alla sensorer i samma zon. För att denna ska kunna styra och synka ihop med den fysiska termostaten behöver man nedan två flows.

Produkter som används

Mattias

Systemadministratör som hunnit med att jobba med allt från jordbruk till teknisk support (Microsoft) och bemanningsplanering. Brinnande intresse för det mesta som har med teknik att göra, men helst av allt spenderas tiden på skotern ute i de norrbottniska skogarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *